28 ŞUBAT NADİR HASTALIKLARLA MÜCADELE GÜNÜ

Dünya genelinde 300 milyon,Türkiye´de ise 6-7 milyon insan nadir görülen hatalıklarla mücadele ediyor.Bu sayının neredeyse yarısı çocuklardan oluşuyor.Bu hastalıkları taşıyan insanların %30 una yakını 5 yaşını göremiyor.%50 si acılar içinde yaşıyor.%20 lik kısmı ise şanslı kesim,çok ağır seyir hali vermiyor ama yaşamlarını olumsuz etkiliyor.

28 Şubat nadir hastalıklarla mücadele gününde bizlerde Zübeyde Hanım Anaokulu olarak  Bir Milyon Mavi Kurdele e-Twinning prjesine destek olduk.Nadir görülen hastalıklarla mücadele eden insanların sesi olmak,toplumda duyarlılığı arttırmak,minik öğrencilerimizin empati kurma becerilerini geliştirmek için gerekli çalışmaları yaparak farkındalık oluşturmaya çalıştık.

Bir kurdeleden bir milyon mavi kurdeleye ulaşmak için siz de onların sesine kulak verin , 28 Şubatta bir mavi kurdelede siz takın...

01.03.2019 90

01-03-2019